keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Käsilaukku, kala ja koroke - Mimmikalastuksen pyhäkolminaisuus

Mimmien seuraava etappi häämöttää jo lauantain Lohikunkku-kilpailussa Näsijärvellä.  Eniten päänvaivaa aiheuttaa veneen hallinnointi "kovassa" kelissä, kun Nässyllä tuntuisi tuulevan lähes aina. Veneenämme on toiminut tällä kaudella Ukkojemme kanssa kimppavene Faster, jossa holtiton ohjaus on tuottanut suurta päänvaivaa. Pienemmässäkin aalllokossa ratista otteen irroittaminen saa aikaan hallitsemattoman karusellin ja kaasukahvan jäykkyys asettaa omat haasteensa uisteluvauhdin säätelyyn. Tällä viikolla ohjaukseen toivottavasti saatiin jotain tolkkua, kun asennutimme hydrauliohjauksen. Lauantaina sitten nähdään saatiinko siitä toivottua helpotusta.


Mimmien "toimisto" :D


Toinen, eikä myöskään vähäinen ongelma on veneemme tai varmasti veneiden yleensäkin pulpetin korkeus. Kuljettajammme Saija on sulka päässä n. 150cm pitkä ja vakiovarusteisiimme onkin kuulunut lasten seisomakoroke ajamista helpottamaan. Ei  kovinkaan käytännöllinen saatikka turvallisin vaihtoehto, mutta 3 näyttöä ja pidemmille immeisille suunnattu pulpetti pakottavat käyttämään, jos haluaa jotain ajaessaan eteenpäin nähdäkin! Olisiko jollakulla vinkata tähän jotain järkevämpää vaihtoehtoa? 


Käsilaukku. kala ja koroke; Mimmikalastuksen pyhäkolminaisuus? :D
Kolmantena "hankaluutena", mitä veneeseen tulee, on tavaran määrä. On varavaatteita (pipoja, hanskoja, lippiksiä, takkeja  ym ym. ), ja sitten niitä eväitä ( pähkinöitä, leipiä, pizzoja, focaccioita, mutakakkua, termarissa kahvia, muovipullossa kahvimaitoa ym, ym ) ja siihen vielä noi kalastustarvikkeet! Mihinkä nämä oikeen saa mahtumaan? Mukavinta olisi kun lattialla ei pyörisi mitään ylimääräistä ja kaikelle kamppeelle olisi paikkansa. Ehkäpä marraskuun Venexpo-messut antavat uusia ideoita naiskalastajia huomioiden! :) Ensiviikolla luvassa kisaraporttia kun on saatu kunkkuilut kunkkuiltua! Stay tuned <3 !


Vaatenarikka veneen keulassa! x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti